Mindig tegyél egy csepp citromlevet a rizs főzővizébe: zseniális hatása van!

A citrom hatása a rizsre

A citromlé egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy enyhén savas kémhatású, amely segít lebontani a rizsben található keményítőt. Ez azt eredményezi, hogy a szemek kevésbé tapadnak össze, így a végeredmény sokkal lazább és pergőbb lesz. Azok számára, akik a tökéletes állagú rizst keresik, ez a módszer különösen hasznos lehet. Ezen kívül a citrom antibakteriális hatása révén hozzájárulhat ahhoz is, hogy a rizs frissebb és hosszabb ideig fogyasztható maradjon. Bizonyos kultúrákban a rizs főzővizébe egyébként is gyakran adnak savas összetevőket, hogy megőrizzék annak állagát és enyhén fokozzák az ízét. A citrom tehát természetesen nemcsak a rizs textúrájára, hanem annak ízére is hatással van. Egy leheletnyi citrusos aroma frissé és kellemesen könnyeddé teheti az ételt, miközben nem nyomja el az egyéb fűszerek vagy hozzávalók ízét. Különösen jól működik ázsiai és mediterrán fogásoknál, de bármilyen rizs alapú ételhez hozzáadható, amelyet egy kis frissességgel szeretnénk feldobni.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

 

Leadfotó: 123rf

24 óra