Ettől a titkos hozzávalótól lesz 10/10-es a karácsonyi húsleves: mindenki repetázni fog belőle, ha így készíted
Sokan húslevest, nem pedig halászlevet készítenek karácsonykor - de vajon mi az az összetevő, amivel még finomabbá teheted ezt a klasszikus, mégis nagyszerű levest? Most eláruljuk!
Mindenki kedvence
Egy téli estén, főleg az ünnepek alatt nincs is jobb egy tányér húslevesnél, amely kellemesen átmelenget, miközben igazi csodaszer, hiszen sokak szerint minden nyavalyát gyógyít. Nem véletlen tehát, hogy a húsleves a magyar konyha egyik legikonikusabb és legkedveltebb étele: klasszikus változata gazdag, ízletes alapléből készül, amit általában marhahúsból vagy tyúkból főznek, de más szárnyasok, például kakas is használhatók. Az alapösszetevők közé tartoznak még a hús mellett a zöldségek, például sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma és petrezselyem. Ezek mellett gyakran kerül a levesbe egész bors, babérlevél és persze só, esetleg vegeta is. A húslevest lassú tűzön, hosszú ideig főzzük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek, majd szűrjük, így tiszta, aranyló levest kapunk. Általában cérnametélttel vagy valamilyen tésztafélével tálaljuk, és a benne főtt húst, valamint a zöldségeket külön fogásként kínáljuk. Népszerűsége abban rejlik, hogy egyszerre laktató, egészséges és lélekmelegítő étel, amely a hagyományos magyar ízek esszenciáját hordozza. De vajon milyen extrával tudjuk feldobni, amitől sokkal finomabb lesz a kedvenc receptünk? Most eláruljuk!