Ettől a titkos hozzávalótól lesz 10/10-es a karácsonyi húsleves: mindenki repetázni fog belőle, ha így készíted
A titkos hozzávaló
Bármilyen furán is hangzik, a húslevesbe manapság egyre többen csempésznek egy kis rukkolát, elsősorban a zöldség friss, borsos íze miatt. Bár ez a hozzávaló nem része a hagyományos magyar receptnek, a rukkola egy modern csavart ad a klasszikus ételnek, és különleges ízvilágot kölcsönöz neki. Enyhe kesernyéssége és karakteres aromája jól kiegészíti a húsleves gazdag, húsos alapízét, miközben frissességet is hoz az ételbe. Általában tálalás előtt, frissen kerül a forró levesbe, így megőrzi ropogós állagát és jellegzetes ízét. Ez az "extrázás" azoknak kedvez, akik szeretnek kísérletezni a hagyományos ételekkel, és szívesen kipróbálnak új ízeket a megszokott fogásokban. Te próbáltad már?
Leadfotó: 123rf