Soha ne tedd ezt az 5 ételt az air fryerbe: veszélyes, és még a sütőt is teljesen tönkreteheted vele!

Tiltólista

Rizst vagy tésztát meg se próbáljunk air fryerben főzni, ugyanis ezeket a gép csak ropogósra sütné és kiszárítaná, nem pedig megfőzné, hiszen ezen élelmiszereket a főzési folyamat során vízbe kell meríteni ahelyett, hogy száraz levegőnek tennénk ki a sütőben. A másik olyan élelmiszer, amit tilos air fryerbe rakni, az a bacon: mivel a szalonna egy meglehetősen zsíros étel, a légsütőben ez a zsír sütés közben lecsepeghet és össze-vissza fröccsenhet, ami akár füstöt is okozhat, rosszabb esetben pedig a szerkezet teljes gallyra menését. A harmadik tétel a leveles zöldségek, például a spenót, amely nem fog egyenletesen megsülni/párolódni az air fryerben, helyette viszont könnyen megég, mivel a szerkezetben keringő forró levegő csak felkapja, majd ide-oda dobálja a könnyű leveleket, így nem is érdemes ezzel próbálkozni. Mivel a légsütő nem egyenlő az olajsütővel, rántott sajtot sem ajánlatos ebben az eszközben sütni, mivel nem fog finom és ropogós panírkéreg keletkezni az ételen, helyette a végeredmény egy ragacsos, nyúlós, szinte ehetetlen valami lesz. Végül, de nem utolsó sorban a hamburgerpogácsát se air fryerben akard elkészíteni, mivel a légsütők nem ideálisak a vörös húsok grillezésére – egész egyszerűen a húspogácsa közepe nem fog átsülni, hanem szinte teljesen nyers marad, míg a külseje sem lesz olyan finom és ropogós, mint amilyet szeretnénk.

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

 

Leadfotó: 123rf

24 óra