Járvány egy magyar általános iskolában: 90 betegről ír a népegészségügyi központ

Hányás, hasmenés és hőemelkedés voltak a fő tünetek a komárom-esztergom vármegyei általános iskolában. A betegek között nem csak gyerekek vannak.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) friss közleménye szerint az év 39. hetén enterális járvány zajlott egy komárom-eszregom vármegyei általános iskolában. "Az összes exponált száma 441 fő, a betegek száma 90 fő (86 tanuló, 4 dolgozó), kórházi ápolásra senki sem szorult" - írja közleményében az NNGYK, majd hozzáteszik: a betegek
körében végzett laboratóriumi székletvizsgálatok közül egy esetben igazolták kórokozóként a calicivírust. Ez lehetett a felelős a járványért.
A TWN.hu információi szerint az illetékes Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Osztály a vizsgálata során elvetette az élelmiszer eredetű fertőzést.

"A járványkivizsgálás eredménye alapján a fertőzés feltételezhetően szennyezett eszközök, tárgyak által, valamint közvetlen érintkezéssel terjedt" - írják. Az intézmény higiéniás szabályain szigorítottak és zárófertőtlenítést is elrendeltek.

Eközben újabb nyugat-nílusi lázzal fertőzött magyarokról is hír érkezett! Lapozz a részletekért!

Lapozz a részletekért!
VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra