Mindenkinek van otthon: ez a filléres szer a zsír- és olajfoltok ellen is hatásos

A mosogatószer ideális az olaj és a zsír feloldására. Ez a tulajdonsága fontos a serpenyők és más edények tisztításánál is. Ugyanakkor a foltok eltávolítására is használható.

Ha például zsírfoltokat, ételmaradékokat vagy sminkfoltokat szeretne eltávolítani a textíliákról, a mosogatószer nagyon jó választás. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a vörösbor- vagy vérfoltok esetében nem feltétlenül. De egy próbát akkor is megér.

Így használd a mosogatószert

A foltok mosogatószerrel való eltávolításához nem kell sok minden. Csak egy kis szappan, víz és egy puha kefe vagy szivacs. Ha mindez megvan, máris nekiláthatsz:

- Akár régi, akár új foltról van szó, mindig azzal kezd, hogy kissé megnedvesíted vízzel.

- Ezután vigyél fel egy kis mosogatószert a foltra. Masszírozd be az ujjaiddal, ecsettel vagy szivaccsal. Vigyázz, hogy ne túl erősen, nehogy megsértsd az anyagot!

- Most itt az ideje várni - de csak rövid ideig. Hagyd a mosogatószert körülbelül tíz-tizenöt percig hatni. A makacs foltok esetében akár tovább is. 

- Ezután a szövetet tiszta vízzel ki lehet öblíteni. Fontos, hogy a mosogatószert teljesen eltávolítsuk. Ez a legjobban a mosógépben működik.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra