100 forintos trükk: nem lesz párás az ablak a konyhában főzés közben, ha ezt csinálod
Ha neked is eleged van abból, hogy minden bepárásodik ősszel és télen a konyhában, ha nekiállsz főzni, akkor ezt a bevált házi praktikát neked találták ki!
Viszlát, nedvesség, viszlát, penész!
A páralecsapódás a házban azért problémás, mert tartós nedvességet okoz, ami penészedéshez, a falak, bútorok károsodásához és az egészséget veszélyeztető mikroorganizmusok elszaporodásához vezethet. A jelenség akkor alakul ki, amikor a levegő nedvességtartalma magas, és az hideg felületekkel érintkezve lehűl, a pára pedig kicsapódik. Ez gyakran fordul elő rosszul szellőztetett helyiségekben, különösen a fürdőszobában és a konyhában. A probléma megelőzése érdekében fontos tehát a rendszeres szellőztetés, párátlanítók használata, illetve a fűtés és a szigetelés milyensége is, hogy elkerüljük a hideg felületek kialakulását. De vajon mit tehetünk akkor, ha a páralecsapódást főzés közben tapasztaljuk? Nos, mindössze egy 100 forintos trükköt kell bevetni, amivel megakadályozhatjuk a pára kialakulását!