A lényeg veszik el: 3 zöldség, amit ne hámozz meg

Sokan automatikusan hámozzák meg a zöldségeket főzés előtt, pedig számos olyan fajta van, amelynek héja tele van tápanyagokkal és ízzel.

A zöldségek hámozása sok esetben felesleges, sőt, egyes esetekben a lényeg is elvész vele. Ha legközelebb a konyhában készítesz elő zöldségeket, érdemes átgondolni, melyek azok, amelyeket a héjukkal együtt is felhasználhatsz. Egyes fajták héjának megőrzése nemcsak praktikus és időtakarékos, de táplálóbbá is teszi az étkezést. Ha megfelelően tisztítod meg őket, számos esetben a héj tökéletesen fogyasztható, sőt, még több ízt és tápanyagot is biztosít az ételekhez. Íme három zöldség, amit nem kellene meghámoznod, ha igazán ki akarod használni a bennük rejlő tápanyagokat. 

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

24 óra