Kamerát szerelt a bátyja lakásába az aggódó nő: borzalmas, mit rögzített

Beigazolódott, hogy nem véletlenül gyanakszik a nő: fondorlatos tervének sokkoló eredménye lett.

Szörnyű bántalmazási esetet leplezett le egy angliai idősek otthonában egy nő. Bátyja ápolóját most több hónapos börtönbüntetésre ítélték. Az Enow T. elleni vádak súlyosak: a 33 éves gondozó állítólag órákon át kínozta és megalázta betegét. A 60 éves férfi tanulási nehézségei és vaksága miatt éjjel-nappali segítségre szorul, ezért egy manchesteri támogatott lakóotthonban él. Húga a testvére jóléte iránti bizalmatlanságból szerelt fel titokban egy kamerát, amely szörnyű dolgokat filmezett.

Fotó: 123rf.com

Tavaly márciusban T. és egy másik ápoló gondozta a beteget, és nagyon rosszul bántak vele - írja a Daily Star. Mint ahogyan az ügyész a tárgyaláson beszámolt, a férfit eleinte figyelmen kívül hagyták a gondozók, amikor arra kérte őket, hogy cseréljék ki az elromlott televízióját. „Ezután T. urat látták, amint az arcába kiabált” - folytatódik a perbeszámoló. A vádlott ezután megfenyegette betegét, hogy zuhany alá teszi és leborotválja a fejét.

Aljas módszerek

„Ezután enyhén megütötte a vállát, mielőtt kesztyűt húzott és elővett egy elektromos borotvát. Bedugta a konnektorba, és a fejéhez tartotta” - folytatta az ügyész. A vak férfi ekkor már „kétségbeesetten” könyörgött, hogy adjanak neki „még egy esélyt”. A gondozó ezután megütötte a kézfejét, többször megbökdöste, és többször keményen arcon ütötte, amitől a 60 éves férfi összerezzent.

Fotó: 123rf.com

„Este 7 óra 10 perckor hallható volt, ahogy azt mondja: „Ma este meg fogok halni”, mire T. azt válaszolta: „El fogunk temetni” - folytatta az ügyész. A beteget ezután a 33 éves férfi megrázta, és azt mondta neki, hogy „menjen el sétálni”. Az összesen 40 perces felvételeken az ápoló többször is megérintette a megfélemlített férfit, aki többször is felszólította, hogy hagyja békén.

Jogerős ítélet

Amikor letartóztatták, Enow T. azt állította, hogy nem akart semmi rosszat. A 60 éves beteg volt a legnehezebb betege, és ő spontán ugrott be arra a műszakra. A nagyapja nem sokkal később meg is halt. „Több órán keresztül zaklatta, lekicsinyelte és rosszul bánt vele. Figyelmen kívül hagyták és megtagadták tőle a segítséget, amikor kérte. Vak volt, és nem látta, mi történik körülötte”.

Enow T.-nek, aki állítólag mélyen megbánta tettét, most tizenegy hónapot kell rács mögött töltenie.

24 óra