Ez a 4 biztos jel: nárcisztikosabb vagy, mint hitted volna

A nárcizmus egy ritka személyiségzavar, ami csak néhány embert érint. A nárcisztikus hajlamok azonban sok emberben ott szunnyadnak. Talán benned is?

Amióta a nárcizmus kifejezés a pszichológiai tankönyvekből bekerült a médiába és a mindennapi nyelvezetünkbe, sokan úgy gondolják, hogy maguk is találkoztak már nárcisztikus emberekkel. A rossz ex, a zsarnok főnök, a kellemetlen szomszéd - hajlamosak mindegyiküket feéruházni ezzel a jelzővel. Végre lehet magyarázat arra, hogy bizonyos emberekkel a legjobb akarattal sem tudunk nyugodt, békés kapcsolatot kialakítani: ők bizonyára nárcisztikusak. Pedig valójában ez nagyon valószínűtlen.

Árulkodó jelek

A nárcizmus egy viszonylag ritka személyiségzavar, amely előbb-utóbb arra készteti a benne szenvedőket, hogy szakszerű segítséget kérjenek. Terápia nélkül ugyanis nagyon nehezen tudnak kapcsolatokat fenntartani és részei lenni a tásadalmi életnek. Ugyanakkor mindezek alapján ahogy az ex, a főnök, vagy a szomszéd, úgy mi magunk is rendelkezhetünk nárcisztikus vonásokkal vagy hajlamokkal. Erre ugyanis minden ember hajlamos. A Psychology Today című online magazinban Jamie Cannon amerikai pszichológus négy olyan jelet nevez meg, amelyek a nárcizmusra való hajlamra utalhatnak.

Magadra ismersz ezekből a jelekből? - Részletek a galériánkban!

Galéria: ez a 4 jel árutatja el - nárcisztikus lehetsz!
  • 4 jel, nárcizmus, pszichológia,
  • 4 jel, nárcizmus, pszichológia,
  • 4 jel, nárcizmus, pszichológia,
  • 4 jel, nárcizmus, pszichológia,

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra