4700 forintért árulják ezt a házat: de ez egy csapda - Fotók

Nevetségesen alacsony, tíz fontos áron bocsátottak árverésre egy házat a brit Isle of Wight szigetén. De van egy bökkenő.

Két emelet, két hálószoba, kilátás közvetlenül a La Manche-csatornára: határozottan ígéretes leírás a Ventnor nevű kisvárosban található ingatlanra, amit a „First for Auctions” nevű weboldalon árulnak. Az azonban, hogy a kikiáltási ár körülbelül 4700 forintnak megfelelő összeg, nem véletlen. Az épület ugyanis közvetlenül egy sziklafal lejtős részén áll, ott, ahol tavaly decemberben 16 hektárnyi föld omlott le egy földcsuszamlásban - számolt be róla a BBC.

Fotó: First for Auctions

A ház csak minimálisan sérült meg a természeti erők következtében, de a tulajdonos láthatóan nem akarja vállalni egy újabb földcsuszamlás kockázatát, és nevetséges bocsájtotta licitre az ingatlant. Hogy találnak-e vevőt a házra, az szeptember végén derül ki, amikor hivatalosan is megnyitják az árverést.

Fotó: First for Auctions

Az érdeklődőknek szeptember 27-től számítva hat hét áll majd rendelkezésükre, hogy licitáljanak. Illetve addig kell összegyűjteniük legalább 10 angol fontot. A házért egyébként csak készpénzben lehet fizetni.

Címlapfotó: First for Auctions

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra