Így rendezzünk be praktikusan egy modern konyhát!

Az életünk nagy részét a konyhában töltjük: itt reggelizünk, ebédelünk és vacsorázunk, emellett maguk az ételek és italok is itt készülnek. Nem csoda tehát, hogy amikor az otthonunk berendezéséről van szó, akkor erre a helyiségre nagyobb hangsúlyt szükséges fektetni. Ha azonban a konyhai eszközök megterhelik a pénzügyi költségvetéseinket, akkor máris problémával nézünk szembe.

Itt jön képbe a praktikus elrendezés, melynek része a sok konnektor, a hasznos tárolók, valamint az elegáns színek.

A konnektor kérdése

A konyha egyik legfontosabb eleme a BÚTORKELLÉK.EU-nál is kapható sokféle konnektor és elosztó, hiszen ezek nélkül egyetlen gép sem fog működni. Az új, rejtett elosztókkal és beépíthető megoldásokkal olyan stílust alakíthatunk ki magunknak, amelyre régóta vágytunk. Nem beszélve arról, hogy jó, ha van a közelben közvetlen áramforrás.

Amennyiben a beépíthető konnektorokat sikerül jó helyre integrálni, abban az esetben sosem lesz probléma a telefon töltése a konyhában vagy éppen a vízforraló használata a pulton. Nem kérdés, hogy kelleni fog a kontakt grillnek, az air fryernek, a kávéfőzőnek, valamint a tejhabosítónak egyaránt. Nagy előnyük, hogy nem kell ide-oda pakolgatni a dolgokat, hiszen mindig kéznél vannak.

Szép és praktikus

Minimális költségvetésből is lehet szép és praktikusan berendezett konyhát létrehozni. Pár szabályt azonban nem árt szem előtt tartani. Amennyiben korlátozottak az anyagi lehetőségeink, abban az esetben még inkább érvényes a szabály: tervezzünk előre! A nem megfelelően megálmodott konyha vagy az egyes kiegészítő elemek helytelen elhelyezése nagyon sok pénzbe kerülhet. Figyeljünk arra, hogy a rendelkezésre álló teret gondosan mérjük fel, ennek alapján válasszuk ki a bútorokat és berendezéseket!

Egy téglalap alakú helyiséghez például sokkal jobban illik egy hosszúkásabb konyhai összeállítás, egy négyzet alaprajzú térbe pedig egy sarokkonyha. A konyhasziget és a bár szinte minden esetben jól jöhet, ha van rá igény és tér. Előbbi kialakítása bármilyen konyhát képes feldobni és luxus környezetet varázsolni oda.

Szép és praktikus konyha - TWN

Az anyag fontossága

Hiába tűnik valami hasznosnak és praktikusnak, ha az nem bírja a rendszeres használatot. A konyhabútor anyagának kiválasztása számos okból fontos döntésnek számít. Sokan a tömörfából készült darabokat preferálják. Általában ezek a legdrágábbak, de cserébe évtizedekig kitarthatnak. 

Ami az olcsóbb, laminált MDF vagy forgácslapból készült pultokat illeti, szintén kényelmes alternatívák lehetnek. Kiváló minőségben is kaphatók, és hasonló tartósságot biztosítanak, mint a tömörfa. Az MDF-lapokon található védőfóliák és lakkok óvják a konyhabútort a kártevőktől és a nedvességtől is.

Számtalan lehetőség kínálkozik a konyhánk modern és praktikus berendezésére, csak ki kell választanunk hozzá a megfelelő kellékeket. Ebben pedig nagy segítség lehet számunkra a BÚTORKELLÉK.EU.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra