Utódjai születtek a huskynak és a golden retrievernek: az eredmény lenyűgöző - Fotók

"Goberian" néven is emlegetik azokat a kutyakölyköket, amelyek golden retrieverek és szibériai huskyk kölykeként jönnek a világra. Hogy hogy néznek ki ezek - az a sorsra van bízva.

Ha egy golden retriever szerelembe esik egy huskyval, az eredmény mindig kérdéses. A Portlandből származó és Vaughn névre keresztelt kutyusról könnyen felismerhető, hogy egy golden retriever kölyke. Először is, a szokásos arany szőrzete van, másodszor a szemei klasszikus barna színűek. Kissé atletikusabb testfelépítése és rövidebb szőrzete utal csak arra, hogy a másik szülő egy husky.

A londoni Byron már más tészta. Ezt a goberiant a szemei azonnal leleplezik. Mert épp olyan, mint a huskyk egy jelentős részének: kék. Őt ezen felül a szőrzete is elárulja, igaz, a golden retrieverek színével keveredik. A fejformája és a fülei is ezen az ágon öröklődtek.

De mi jellemzi valójában a goberiánokat?

Míg a golden retrieverek a legnépszerűbb családi kutyák közé tartoznak, a szibériai huskykkal már más a helyzet. Ők sokkal makacsabbak, főleg, ha ugatásról és vonyításról van szó. Ami biztos, sok mozgásra lesz szüksége, ha pedig a husky természete a domináns, akkor nehezebb lesz tanítani is. A leginkább kertes házba ajánlják ezt a keresztezést és arra is lehet készülni, hogy sok játékot igényelnek majd.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra