Ha erre a 6 dologra nemet tudsz mondani, jobbá teszed az életed

A legtöbb embernek nehezére esik nemet mondani. Pedig nem teszünk magunknak szívességet azzal, ha állandóan igent mondunk. És másoknak sem. Most megmutatjuk azt a hat dolgot, amire a nem a megfelelő válasz.

Annyiszor mondogathatjuk magunknak, ahányszor csak akarjuk, hogy nem kell mindig mindenkinek megfelelnünk. Hogy elsősorban magunknak akarunk megfelelni, és hogy nagyrészt nem érdekel, mit gondolnak rólunk mások. De legbelül szinte mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy mindig szinte mindenre meggondolatlanul igent mondjunk. Hajlamosak vagyunk arra, hogy mások kedvében járjunk, és félünk attól, hogy megsértődünk, ha visszautasítjuk őket.

Nem. Nem, nem és nem

Pedig a világosabb határok és egy kicsit több bátorság a nemet mondáshoz a legtöbbünknek jót tenne, hiszen csak így tudjuk megvédeni magunkat és hűek maradni a saját utunkhoz - és hidd el, ez nemcsak nekünk, hanem másoknak is jót tesz. Végül is, kinek jó az, ha túlvállaljuk magunkat és már nem tudunk önmagunk és kreatívak lenni, nem jönnek az ötletek, és az empátia is eltűnik a gondolataink közül? Nos, hogy mindezt elkerüljük, időben meg kell tanulnunk nemet mondani.

Például erre a féltucat dologra - részletek a galériánkban!

Galéria: íme a 6 dolog, amire gyakrabban kéne nemet mondanod!
  • 6 dolog, nem, öngondoskodás,
  • 6 dolog, nem, öngondoskodás,
  • 6 dolog, nem, öngondoskodás,
  • 6 dolog, nem, öngondoskodás,
  • 6 dolog, nem, öngondoskodás,
  • 6 dolog, nem, öngondoskodás,

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra