A feleségével kezdte: 42 nőt ölt meg és darabolt fel a férfi, az EB-döntőt nézte, amikor elfogták - Fotók

Miután megcsonkított női holttesteket találtak egy nairobi szeméttelepen, a rendőrségnek máris megvan az első számú gyanúsítottja.

Eddig összesen kilenc 18 és 30 év közötti nő maradványait fedezték már fel egy szeméttelepen Kenyában, további áldozatok után kutatnak. A feltételezett elkövetőt, egy 33 éves férfit még aznap este letartóztatták, miközben az Európa-bajnokság döntőjét nézte egy kocsmában - közölték a nyomozók. A férfi beismerte, hogy 42 nőt meggyilkolt, feldarabolta és műanyag zsákokba csomagolva egy nairobi nyomornegyedben lévő egykori kőbányába dobta őket, amelyet jelenleg szemétlerakóként használtak.

„Egy pszichopatával van dolgunk, egy sorozatgyilkossal, aki nem tiszteli az emberi életet”

- mondta Mohamed Amin, a bűnügyi nyomozóosztály vezetője.

Fotó: Profimedia/RedDot

Emberek ezrei kíváncsiskodnak a borzasztó tragédia helyszínén.

A nyomozás múlt pénteken indult, miután a szeméttelepen emberi testrészeket találtak. Vasárnapra a rendőrség kilenc 18 és 30 év közötti nő maradványait találta meg. A további áldozatok keresése jelenleg is folyik, a megtalált holttestek boncolása pedig hétfőn kezdődött meg.

A gyanúsított első áldozata a saját felesége volt

A letartóztatott férfi azt állította, hogy az első áldozata a saját felesége volt - mondta Amin. Őt megfojtotta és feldarabolta - ahogy később a többi nőt is. A nyomozók az utolsó áldozatának mobiltelefonján keresztül jutottak a férfi nyomára, aki állítólag mindössze 100 méterre lakott a szemétteleptől. A bűncselekményeket 2022 és 2024. július 11. között követhette el.

A férfi házában egy machetén és műanyag zacskókon kívül a nők személyes tárgyait, valamint több személyazonossági okmányt és mobiltelefont is megtaláltak. Letartóztatásakor állítólag már az új áldozatát kereste. Azt egyelőre nem lehet tudni, voltak-e bűntársai.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra