Dezső volt a banki csalások központi alakja: így tűnt el 116 millió forint egy férfi számlájáról - Videó

A banki csalások száma olyan méreteket öltött, hogy egy 300 ős kontingens csak ezekkel foglalkozik a hatóságok keretein belül. Most egy nagy hal akadt horogra.

A TWN.hu információi szerint tavaly ősszel indult eljárás a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon csalás miatt ismeretlen tettesek ellen, akik a sértett bankszámlájáról 116 millió forintot utaltak át különböző hazai és külföldi számlákra. A módszer a szokásos volt:

A csalók magukat banki alkalmazottnak adták ki, majd rávették a sértettet, adja meg a netbankos belépéshez szükséges adatait.

Úgy tudjuk, a nyomozás során hamar kiderült, hogy azok a számlák, ahová az így megszerzett pénzeket tovább utalták, 11 stróman nevén voltak. Őket nem volt nehéz beazonosítaniuk a rendőröknek. "Elsőként J. Dezsőt hallgatták ki pénzmosás miatt, majd további négy személy – H. Árpád, B. József, K. Ákos és egy holland férfi – került a hatóság látókörébe" - írja a police.hu. Hozzáteszik: közülük hármat csalás miatt hallgattak ki gyanúsítottként, míg a holland férfiról kiderítették, hogy nincs köze a csalásokhoz, ezért a nyomozók visszavonták a korábban elrendelt körözését.

Igen ám, de Dezsőt hiába keresték - miután körözést adtak ki ellene, nem akárhol bukkantak rá! Mutatjuk a videót!

Lapozz a videóért!

24 óra