Hónapokig mérgezte magát? Rájött a nő a durva kiütéseinek az okára - Videó

Fél évig küzdött a fájdalmas kiütésekkel - míg végül maga találta meg a megoldást.

Véletlenül jutott eszébe, hogy talán a mindennap viselt ékszerek okozzák. "Azt gondoltam magamban: "Mi van, ha a fülbevalók miatt van?"" - emlékszik vissza Erin, majd alig 24 órával azután, hogy eltávolította a fém ékszereket, a kiütései hirtelen eltűntek. Mint kiderült, Erin hónapok óta nikkelallergiában szenvedett. Ezt a fémet főként az olcsón gyártott divatékszerekben használják, és az egyik leggyakoribb kontaktallergén. Sok embernél vált ki allergiát. A tünetek: gyulladás, bőrpír és duzzanat például az ujjakon, a kezeken és a szemhéjakon. Ez az állapot hetekig is tarthat.

@formervegetarian Teehee #greenscreen #eczema #eczemahealing #skin #jewelry #health #holistichealth #fyp #foryoupage #foryou #skincare ♬ original sound - Erin

A TikToker nem árulta el, milyen márkájú ékszereket viselt. "Mert nem hiszem, hogy ez az a bizonyos márka" - indokolta döntését. A fiatal nőnek sokkal fontosabb, hogy tapasztalataival másoknak is segíthessen, akiknek hasonló tüneteik vannak, és nem tudják, mi okozta azokat.

Címlapfotó: TikTok/ formervegetarian

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra