Azt hitte a nő, terhes: amit az orvosok a hasában találtak, a kórházat is sokkolta

"Végül valaki azt mondta: "Találtunk egy csomót, de fogalmunk sincs, mi az"." - így Karen, majd nagyon hamar kiderült az is, miről van szó.

Másnap egy sor vizsgálatot végeztek rajta egy szakkórházban, amelyek végül a megdöbbentő diagnózishoz vezettek: "Mindenki elhallgatott". Egy orvos közölte Karennel, hogy egy "elég nagy" liposzarkóma van a testében. Rákos. "Sokkos állapotban voltam" - mondta az ausztrál nő. Ausztráliában évente mindössze öt esetben fordul elő ez a betegség. Ez a rosszindulatú elváltozás tehát nem kemény, hanem "puha, mint a kocsonya", és a zsírsejtekben helyezkedik el. "Alapvetően úgy tekeredett a szerveim köré, mint egy idegen" - emlékezett az anya.

A horrordiagnózis után aazonnal sugárterápiás kezelést kezdtek nála. A szarkómát ezután egy tizenegy órás műtét során távolították el a tetséből. Az orvosok a 7,5 kilogrammos daganatot, valamint nyirokcsomókat, a bél nagy részét és Karen egyik veséjét is kivették, ami a daganat miatt már nem működött. Egy ilyen betegség esetében az első öt évben 50 % az esélye, hogy a betegség visszatér. Így Karen pszichológushoz jár, hogy a félelmeit kezelni tudja.

Címlapfotó: Facebook/Karen Thrussell

24 óra