Elborzadt a férfi, amikor hirtelen két szem szegeződött rá a kertjében - Videó

Hatalmas volt az ijedtség, amikor egy új-zélandi férfi a kertjében állva észrevette, hogy egy szempár szegeződik rá. Egy szakértő szerint sok más kerttulajdonosnak is lesz ilyen rejtélyes találkozása az elkövetkező hetekben.

Mint arról a Yahoo News Australia beszámolt, a háztulajdonos szerdán a kertjében volt, amikor hirtelen "két szemet" látott meg, amelyek mintha a földből néztek volna rá. Az új-zélandi Pongakawában történt eset során úgy tűnt, mintha a két szemgolyót kivágták volna egy emberből, és azok a földön heverve bámulnának az égre. Amennyire rémisztő ez a látvány, annyira ártalmatlan az igazság. A "szempár" valójában két gomba volt.

A közönséges csillaggomba, más néven Geastrum fimbriatum volt az. Ez a növény nem mérgező, viszont ehetetlen.

Ez a gomba csak röviddel az érettsége előtt nyeri el jellegzetes alakját, amikor krémszínű külső héja felpattan, és kialakul az általában csillag alakú szerkezet. Ekkor a belsejében egy gömbölyű héj jelenik meg, amelynek felső oldalán egy apró lyuk, amelyből a gombaspórák távoznak.

@englishivyh8er Rounded earthstar (Geastrum saccatum).. video from the beginning of fall #fyp #mushroom #foryou #nature ♬ original sound - anna 🐌

Az új-zélandi lakos éppen ebben a szakaszban fedezte fel a gombát. A gomba nyálkás, fényes felülete valójában olyan, mintha a növény szemgolyó lenne, amelyhez még bőrdarabkák tapadnak. Miután a kezdeti sokk elmúlt, az új-zélandi a Google-keresés segítségével rájött, hogy mi nő a kertjében.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra