A temetésre készítették elő a holttestet: ami ezután történt, a temetkezési vállalkozók vérét is megfagyasztotta - Videó

Egy ápolási intézményben hunyt el a 74 éves néni, a temetkezési vállalkozó onnan vitte el a halottas házba, ahol a temetésre készítették fel. Majd váratlan dolog történt.

Constance Glantzot abban az otthonban nyilvánították halottá, ahol ápolták őt hosszú időn át. Onnan is szállította el a temetkezési vállalkozó, hogy felkészítse majd élete utolsó útjára. Amire azonban az ott dolgozók rájöttek, az rájuk hozta a frászt. Mint arról a brit Metro bulvárlap beszámolt, a 74 éves nő mellkasa fel-le mozgott - egyértelműen lélegzett még!

Azonnal riasztották a mentőket, akik újraélesztették, majd kórházba vitték.

A nő egészségi állapotáról egyelőre azóta sem tudni smemit. A rendőrség viszont vizsgálatot indított. A nyomozást végző Ben Houchin főfelügyelő egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ez egy "nagyon szokatlan eset". "Már 31 éve foglalkozom ezzel, és még soha nem történt ilyent" - mondta, és azt is hozzátette: bűncselekményre utaló jelet egyelőre nem találtak.

De hogyan történhetett ez?

A hírportál szerint a 74 éves asszony az utolsó hetekben életvégi ellátást kapott - így számított a halálára a személyzet. Amikor végül múlt hétfőn 9 óra 44 perckor halottnak nyilvánították, nem az orvost hívták, hogy igazolja a halálát, hanem közvetlenül a temetkezési vállalkozót. "Biztos vagyok benne, hogy a gondozóház és mindenki más is ki fogja vizsgálni, hogy mi történt, és biztos vagyok benne, hogy meg fogják vizsgálni, hogy új protokollokat kell-e bevezetni, és hogy ezeket mind betartották-e" - tette hozzá végül Houchin.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra