Őrizetben egy pornó producer és egy patikus - Luxuskocsit, 10 milliót, belizi részvényt is lefoglaltak - Videó

A rendőrség közleményéből az is kiderült, hogy a patikus olyan potencianövelő szereket is készített egy 39 éves pornó producernek, amiknek forgalmazását hazánkban megtiltották.

"Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább" - írja a rendőrség. Hozzáteszik: az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. A feleség egyeztette a vevőkkel az üzletet és a kiszállítást. A két alkalmazott pedig csak engedelmeskedett a főnök utasításának, hasznuk nem származott belőle.

"Az elkövetők elfogására összehangolt akciót szerveztek a nyomozók, ügyészek és a szakhatóság bevonásával. Június 5-én hajnalban 11 helyszínen zajlottak elfogások és kutatások. Négy férfit és két nőt fogtak el: a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt" - írja a police.hu.. Az otthonaikból bizonyítékokat gyűjtöttek be, a vagyonvisszaszerzés érdekében pedig több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is lefoglaltak.

Így összesen több mint 100 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el.

A kilenc fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.

Címlapfotó: Youtube/PoliceHungary

24 óra