Bizsergett az orra a nőnek a nyaralás után: amit benne találtak, sokkolja a világot - Fotó

A 71 éves asszony szenvedésének oka az úgynevezett neotrópusi botfly nevű, mindössze 1,5 centiméteres parazita lárvája volt. Ez a bagócslegyek családjának egy fajtája. 

A turista az Aargauer Zeitung című lapnak elmondta: „A lárva odút épített az orromba”. Ahhoz, hogy a lényt kiszedjék, vazelinnel kenték be a bemeneti pontot, hogy elzárják a levegőellátást. Logikus következmény: a parazita kijött! Ekkor elkapták egy csipesszel és kihúzták. Sajnos csak a felét sikerült elkapni, ezért az asszonyt alig egy nappal később újra be kellett vinni. Akkor már el is altatták. Két nappal később pedig kiderült, az undorító lárva ürege sokkal nagyobb, mint gondolták. Az orra bal oldalától a szeme belső sarkáig tart, így újra megműtötték.

Fotó: 123rf.com

A lárva tüskéi is még mindig az üregben voltak, ezért szakembereket hívtak, hogy eltávolítsák őket. Egy évbe telt, amíg a parazita ürege újra bezárult, és a nő felépült teljesen. A botfly-lárvák fertőzése az orrban rendkívül ritkának számítanak. A legtöbb esetben az ilyen lárvák a fejbőr, a karok vagy a lábak alatt fészkelnek.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra