Tudtad? Ezért nincs 13. és 17. sor nagyon sok repülőgépen

A 12. sor után jön a 14. - matematikailag persze nem, de nagyon sok légitársaság járatain ez így van. Sőt, a 13. sor mellett a 17. is gyakran hiányzik. Most kiderült, miért.

Köztudott, hogy a 13 a keresztény területeken a szerencsétlenség száma, így természetesen sokan vannak, akik  nem szívesen ülnének a 13. sorba egy repülőgépen. Éppen ez az oka, hogy vannak olyan légitársaságok, akik kihagyták a 13. sort a járataikon. 

Stressz

Az emberek jelentősebb része stresszes állapotba kerül, ha repülnie kell. Ebben természetesen szerepet játszik a repüléstől (De elsősorban a lezuhanástól - -A szerk.) való félelem, de egyéb, például magánéleti körülmények is. A Travelbook cikke szerint a Lufthansa egyike azon légitársaságoknak, amelyek épp ezért tartózkodnak attól, hogy az üléssorok között szerepeljen a szerencsétlenséget jelentő 13. üléssor. Így igyekeznek elkerülni, hogy az utasaik még kellemetlenebbül érezzék magukat. A lap cikke szerint a "babonás utasok a Swiss, az Air France, a Continental Airlines, a Singapore Airlines és az Air New Zealand légitársaságoknál is jó kezekben vannak". Azaz az ő járataikon nincs 13. sor. Persze, megúszhatjuk ezt a balszerencsét, ha saját magunk választjuk ki az ülőhelyeinket, de ez sok társaság esetében plusz költséget jelent.

De vajon mi a helyzet a 17. sorral? Ez is kiderült.

Lapozz a folytatásért!

24 óra