Megrázó videó: friss hír az Esztergom rallyn történt tömegszerencsétlenséggel kapcsolatban

Négyen elhunytak, nyolcan megsérültek vasárnap az Esztergom-Nyerges rallyn, amikor a nézők közé csapódott egy versenyautó. A rendőrség büntetőeljárást indított. 

Borzasztó tragédia történt a 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, 2024. március 24-én. A rendőrség közleménye szerint "12 óra 20 perc körüli időben a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott". A balesetről több videó is készült.

A rendőrség a hétfőn kiadott közleményében ugyanakkor hangsúlyozza: a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

"A baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között gyermek nincs" - írja a rendőrség a honlapján. Ugyanakkor azt is elárulták, milyen bűncselekmény gyanújával indult eljárás.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Címlapfotó: Facebook/István Kálmán

24 óra