Császármetszéssel született: amit a baba hüvelykujján találtak, olyat az orvosok sem láttak még

A nő családjában sosem fordult még elő ilyen, és nem is ez volt a legjelentősebb különbség. A kisfiú hüvelykujja ugyanis szívalakú.

"Az ottani orvosok azt mondták nekünk, hogy még soha nem láttak ilyen elrendezésben plusz végtagokat" - emlékszik vissza az édesanya. Normális esetben azoknak a gyerekek az ilyen extra ujjait el lehet kötni, majd gond nélkül elhalnak, akárcsak a köldökzsinór. Az anyuka egyelőre tanácstalan. "Azt mondták nekünk, hogy a kórházban nem tudnak semmit tenni, és hogy szakemberek utóvizsgálatára lesz szükség" - magyarázta.

My newborn son was born with a heart shaped thumb
byu/sarahfoxy11 inmildlyinteresting

A családot hamarosan várják gyermekkórházban, ahol az orvosok nagy érdeklődéssel várják, hogy röntgenfelvételeket készítsenek a szokatlan polydaktíliaváltozatról. Egyelőre nem tudni, hogy a fiú hüvelykujját meg kell-e majd műteni. Sarah és férje ezt meg akarják beszélni az orvosokkal. "Jelenleg ugyanúgy tudja használni a kezét, mint bárki más" - mondta Sarah. De természetesen arra is gondolniuk kell, hogy mi várhat a fiukra a jövőben. "Ott van az aggodalom is, hogy a vele egykorú gyerekek esetleg kigúnyolják majd, ha idősebb lesz".

A nő szeretné, ha gyermeke "elfogadná a másságát". 

Címlapfotó: 123rf.com/illusztráció

24 óra