Túszejtés egy vonaton: a rendőrség WhatsAppon tárgyalt, majd lövések dördültek - Fotók

Késsel és baltával felfegyverkezve fenyegetett meg egy férfi csütörtök este 14 utast és a mozdonyvezetőt egy svájci regionális vonaton. Csaknem négy órán át tartotta őket fogva.

Az incidens Svájc nyugati részén történt Yverdon és Sainte-Croix között. A rendőrség este negyed 11 körül hajtott végre akciót, az emberek ezt követően hagyhatták el sértetlenül a járatot, az elkövetőt pedig lelőtték - közölte Eric Kaltenrieder főügyész péntek esti sajtótájékoztatóján.

Az elkövető egy 32 éves iráni állampolgárságú menedékkérő volt. Tettének indítéka egyelőre tisztázatlan.

Az is kiderült, hogy a rendőrséget a vonaton foglyul ejtett túszok értesítették. Több mint 60 rendőr vette körül a vonatot, amely az Essert-sous-Champvent állomáson állt meg, az ajtók a rendőrség közleménye szerint zárva maradtak. A túszejtővel való tárgyaláshoz - amit részben WhatsAppon keresztül hajtottak végre - tolmácsot hívtak. Arra egyelőre nem derült fény, mit akart a férfi.

Baltával támadt

A rendőrök végül akkor ragadták meg a lehetőséget a beavatkozásra, amikor az elkövető rövid időre eltávolodott a túszoktól. Robbanóanyaggal terelték el a figyelmét. A férfi ezután azonban egy baltával rontott rá egy rendőrre, aki tüzet nyitott.

A támadó a helyszínen meghalt.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra