Összeomlott a pár: szemek nélkül született meg a lányuk - Fotók

"Azt a szívszorító hírt közölte velünk, hogy nincs szeme" - írja a fiatal anyuka a GoFundMe oldalon, ahol a lányának indított adománygyűjtést. "A férjem és én teljesen összetörtünk, hogy a gyermekünk vak lehet".

Wrenley-t és szüleit egy speciális gyermekkórházba utalták St. Louisba, ahol a babának kilenc napig az újszülött intenzív osztályon kellett maradnia. "Ez idő alatt Wrenley-t neurológiai, endokrinológiai, szemészeti, szív- és érrendszeri, genetikai, foglalkozás- és logopédiai vizsgálatnak vetették alá" - olvasható a szülők tájékoztatójában. Ezek során derült ki, a kislánynak nincsenek szemszövetei, és a szervezetében nem fejlődött ki látóideg.

Kiderült, egy olyan betegségben szenved, amit összesen 24 embernél diagnosztizáltak eddig a viágon. Emiatt viszont kevés kutatást is végeztek az állapottal kapcsolatban, és még mindig nincs rá gyógymód. Ami még kiderült, a szülők nem tettek semmi rosszat, hogy a lányuk beteg lett, és nem tehettek volna semmit azért sme, hogy ezt megelőzzék.

Wrenley most egy olyan műtét előtt áll, amely során műszemet ültetnek be neki. Ennek célja, hogy támogassa a csont és a lágyszövetek növekedését a szemgödre körül.

Címlapfotó: 123rf.com/illusztráció

24 óra