Amikor az autósok meglátták, mi utazik a kabrióban, leesett az álluk - Videó

Az Ann Isaan Russia nevű felhasználó által a Facebookra feltöltött videón jól  látható, ahogy a többi közlekedő döbbenten nézi a fiatal orozlánt, ahogyan a kabrióval elhajt mellettük.

A zöld nyakörvet viselő nagymacskát azonban láthatóan nem hatotta meg a forgalom. A látszólag félévesnek tűnő ragadozó csak unottan nézelődött. "Ez Pattaya!" - írják viccesen a kommentelők a felvétel alatt, a hatóságok azonban nem tartják ennyire viccesnek ezt az esetet.

Az AsiaOne szerint Thaiföldön ugyanakkor legális az oroszlán tartása, ha azt előzetesen engedélyezték, de a ragadozót "nyilvánosan tartani" bűncselekménynek számít. Ezesetben azonban kiderült az igazság is. Atthaphon Charoenchansa, a Nemzeti Parkok, Vadvilág és Növényvédelem Minisztériumának főigazgatója egy interjúban kifejtette, hogy az oroszlán tulajdonosa engedélyt kért arra, hogy szokatlan háziállatát Ratchaburi tartományból Pattayára költöztesse. A férfi azonban nem várta meg az engedélyt, egyszerűen átköltöztette az oroszlánt a thaiföldi városba.

A férfi így törvényt sértett, így 6 hónap börtön és akár 5 millió forintnak megfelelő bírság is várhat rá. 

Címlapfotó: Facebook/แอน อีสานรัสเซีย

24 óra