Családi dráma: két lányát és 10 hónapos unokáját lőtte le a nagyapa - Fotók

Négy holttestet talált a rendőrség a fővárostól 60 kilométerre fekvő faluban - mára borzasztó részletek láttak napvilágot a tragédiáról. A nagyapa lehet a tettes.

A norvég rendőrség kedden négy holttestet talált egy házban az Oslótól alig hatvan kilométerre fekvő  Nes településen. Az esetről most borzalmas részletek derültek ki: Egy nagyapa állítólag lelőtte két lányát és az unokáját, majd saját maga ellen fordította a fegyverét. Legalábbis ez derül ki az előzetes boncolási jegyzőkönyvekből - közölte Grete Lien Metlid rendőrtiszt csütörtökön az Oslóban tartott sajtótájékoztatóján.

A feltételezett elkövető - egy 60 éves norvég férfi - a bűncselekmény után maga hívta fel a rendőrséget, és azt állította, hogy megölte családtagjait, és öngyilkos akart lenni.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, négy holttestet találtak a füsttel teli házban. Sőt, egy agyonlőtt kutyát és több lőfegyvert is. Grete Lien Metlid tájékoztatása szerint a két megölt nő 30 és 24 éves volt, a gyermek pedig egy alig tíz hónapos csecsemő. A két nő közül az egyik a rendőrség állományában dolgozott.

Az apró település lakóit sokkolja a tragédia. "Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy felfogjuk vagy megértsük az egészet" - mondta az elhunyt egyik közeli munkatársa a VG című lapnak. Elmondása szerint a feltételezett elkövető az oslói repülőtéren dolgozott, és jól végezte a munkáját. Amikor kollégái értesültek a haláláról, először azt feltételezték, hogy baleset történt. "Csak este jöttem rá, hogy gyanúsított. Ezt egyikünk sem tudta volna elképzelni. Szerette a lányait és az unokáját. Büszke volt rájuk" - tette hozzá.

 A 60 éves férfi csak nemrég kezdett el készülni a nyugdíjba vonulásra. A kollégái nem tapasztaltak semmi gyanúsat vele kapcsolatban. A VG információi szerint a család régóta a környéken élt, és minden szomszédjukat személyesen ismerték. A hátborzongató bűncselekmény indítéka egyelőre tisztázatlan. 

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

24 óra