Benézett a tyúkólba a gazda: sokkot kapott attól, amit ott talált - Fotó

Ha az ember csak ellenőrzi a tyúkólban élő állatait, akkor általában semmi rosszra nem gondol. Ezek a gazdák a múlt pénteken majdnem sokkot kaptak, amikor benéztek az állatok ketrecébe.

Az ausztrál Környezetvédelmi, Tudományos és Innovációs Minisztérium vadőreit péntek reggel 9 óra körül hívták ki a házhoz. A szakemberek között volt Jane Burns vadvédelmi tiszt is. A szokatlan esetről ő beszélt a Sunrise-nak szerdán. Kiderült, Burns térségben az előző napokban heves esőzések voltak. A ház és a tyúkól pedig két természetes vízközött fekszik egy-egy kilométerre. Így a szakember ezzel magyarázta, hogy a tyúkólban egy méretes krokodil nézett farkasszemet a gazdával.

De mi történt a csirkékkel?

Nos, sem a baromfit, sem a tojásokat nem támadta meg a krokodil. A tyúkól már üres volt, amikor a minisztérium szakemberei a helysznr eértek, a gazda ugyanis gyorsan kiengedte az összes állatát, miután meglátták a krokodilt. "Ez egy jó emlékeztető mindenkinek a "krokodilok földjén", hogy a ezek az állatok váratlan helyeken is felbukkanhatnak. Ezért fontos, hogy mindig legyünk résen, ha krokodilokról van szó és  minden észlelést a lehető leghamarabb jelentsünk a DESI-nek" - figyelmeztetett Burns.

A vadőröknek végül sikerült elfogniuk a hívatlan vendéget. Egyelőre azonban nem tudni, mi lesz a körülbelül egy méter hosszú állatl sorsa. Állatkertbe vagy engedélyezett farmra kerülhet.

Címlapfotó: Facebook/Queensland Environment

24 óra