Olyan Tetris-rekordot állított fel egy 13 éves gyerek, ami nem is létezhet - Videó

A feje tetejére állt a népszerű játékok közössége: néhány napja egy 13 éves gyerek 40 perc alatt "kivitte" a tetrist.

Aligha létezik olyan kultikus számítógépes játék, amelynek máig annyi rajongója lenne, mint a tetrisnek. A Techbook egy korábbi cikkében egy szakember pedig azt állította, ennek a játéknak nincs vége. Mindezek fényében most felrobbantak a szakmai  és rajongói oldalak, hiszen egy alig 13 éves fiú egy lehetetlennek hitt Tetris-rekordot állított fel.

A klasszikus Tetrist játszotta

A játék a 90-es években került a piacra, ezért is meglepő, hogy a tini épp ezzel a régi verzióval játszott ilyen lelkesen. A tetrisból is készültek ugyanis azóta újabb verziók, modernebb változatban is. A fiatal Willis Gibson, aki Blue Scuti néven tetrisezett a Nintendoról is ismert verziót pörgette, amit alapvetően azért sem lehetne végig játszani, mert egyszerűen nincs beprogramozva a vég. A készítők annak idején nem tartották ezt szükségesnek. Hiszen szintről szintre egyre nehezebbé válik a játék - így a legtöbb játékos már jóval azelőtt elbukik, hogy a játék elérné a technikai határát.

Blue Scuti 2023. december 21-én különös ambícióval ült le a konzolja elé.

A 13 éves fiú mindössze 40 perc alatt elérte a 157. szintet, és ezzel a "kill screen" néven ismert állapotot: a játék összeomlik, gyakorlatilag technikai leállás következik be. Willis meg is örökítette figyelemre méltó sikerét, és közzétette a YouTube-on. Így már bizonyíték is van róla:

Természetesen nem zárható ki, hogy a Tetris fennállása óta eltelt időben más játékosoknak is sikerült idáig eljutniuk. De videóra eddig senki nem vette.

Címlapfotó: Youtube/BlueScuti

24 óra