Több mint 4 milliárdot kell fizetnie a Mekinek egy hercegnőnek

Három éve harcolt a bíróságon a McDonald's gyorsétteremlánc és Carla hesseni hercegnő: most a felek egyezségre jutottak a müncheni felsőbb tartományi bíróság előtt.

A négy ingolstadti McDonald's-fiókkal kapcsolatos, régóta húzódó jogvita lezárult - értesült a TWN.hu. Ezt az 55 éves Otto von Hessen herceg 2020-ban bekövetkezet halála váltotta ki. Ő volt ugyanis a jogosultja négy a franchise 4 üzletének a felső-bajorországi Ingolstadtban. Férje halála után felesége, Carla hesseni hercegnő tovább akarta vezetni az üzleteket, a. gyorséttermlánc azonban inkább átcsoportosította a üzleteket, és kifizette a családot.

Otto von Hessen és Carla 2004-ben még boldog párként:

Fotó.Profimedia/RedDot

Hatalmas vita lett az ügyból: a Meki egy ideig egy letéti számlára továbbította a kártyás fizetésekből befolyó összegeket. Majd az üzemeltető digitális böjtöt hirdetett és csak készpénzt fogadott el a Mekikben. Végül a bíróságnak kellett igazságot tennie. Szerdán, több órás tárgyalás után a felek végül egyezséggel tették le a csatabárdot. Az amerikai cég tizenegy millió eurót, azaz 4,2 milliárd forintot fizet Carla hesseni hercegnőnek, cserébe a vállalkozónak december 31-ig át kell adnia az üzleteket és azok árukészletét.

Címapfotó: 1234rf.com-illusztráció

24 óra