Borsmenta fagyival ölte meg a férjét egy nő: lánya, Andrea 17 évvel később titokban vette videóra a vallomását - Videó

Mint kiderült: az egykori orvosi asszisztens mentolízű altatót csepegtetett a borsmentafagylaltba, hogy a férje ne érezze meg azt. Amikor a férfi nem sokkal később összeesett és segítségért kiáltott, a nő konyakot és fertőtlenítőszert adott neki inni egy pohárral. Ez volt a halálos ítélete.

Az ügyet nem csak a nő lánya, az akkor 38 éves Andrea akarta mindenáron tisztázni és bíróságra vinni, Annelie féltestvére, Jane sem volt túl jó véleménnyel a nőről. És ezt az MDR riportjában is elmondta. "Igazából nem lepődtem meg" - emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor a vádak nyilvánosságra kerültek. Őt csupán az lepte meg, hogy "kiderült". A bíróságon a szakértők hasonló megállapításra jutottak: a nő "mesteri manipulátor": "intelligens, és számító volt, aki mindig a saját hasznát kereste. Férje halála után több mint 35 ezer eurós, mai árfolyamon 13 millió forintos életbiztosítási összeget vett fel.

Egyedül egy Horst Lehmann nevű férfi, a harmadik férje áll ki mellette: "Nagyon jó ember, igyekszik mindenkinek segíteni. Ennél jobb feleséget nem igazán lehet elképzelni" - mondta. A ma már 69 éves nő azóta is fenntartja ártatlanságát: "Számomra sok az ellentmondás" - kritizálta a bíróság döntését, de a fellebbezését elutasították. Ugyanakkor a lánya továbbra sem nyugodott meg, szerint anyja a börtönből is képes a szálakat mozgatni. "Ha a családomban bárkivel történik valami furcsa, nem hiszem, hogy véletlen lenne" - mondta.

A Chemnitzi méregkeverő című riportot az MDR oldalán lehet megtekinteni.

Címlapfotó: Youtube/kriminalfalle2966

24 óra