Hófúvás, havazás, ónos eső, zivatar: a fél országra riasztást adtak ki

Minden, ami csak létezhet - körülbelül ez jutott az eszünkbe az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati előrejelzéséből.

A TWN.hu információi szerint szombaton általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik. "Sokfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen - nagyjából a Pécs-Miskolc vonalig - havas esőbe, havazásba vált. Az Észak-Dunántúlon általában 2-6 centiméteres, a magasabban fekvő tájain ennél vastagabb hóréteg is képződhet" - írja az OMSZ a honlapján.

Átmeneti időre néhol ónos eső előfordulhat, sőt helyenként zivatar is kialakulhat.

Fotó: Met.hu

A meteorológiai szolgálat az előrejelzésében azt is elárulja: késő délutántól nyugat felől csökken a csapadékhajlam. "Eleinte északnyugaton az északnyugati, délkeleten a déli szelet erős lökések kísérhetik. Napközben az északnyugatira, nyugatira forduló légmozgás többfelé erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz, és ott a magasabban fekvő helyeken hófúvás is előfordulhat" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére -3 és +8 fok közé hűl le a levegő, a keleti határvidéken lesz a melegebb. 

A fél országra riasztást adak ki: hó, hófúvás, ónos eső, köd, zivatarok és szél miatt!

Lapozz a részletekért!

24 óra