Világrekord: 351 méter hosszú parókát csinált magának ez a nő - Videó

Miután elkészült, egy olyan helyet kellett keresnie, ahol be is mutathatja azt. Egy atlétikai pálya felelt meg a célnak.

Guinness-rekordot állított fel egy nigériai nő a leghosszabb kézzel készített paróka elkészítésével. Helen Williams hajdísze 351,28 méter hosszú lett. Ami igazán különlegessé teszi a történetét, hogy a nő alig két hét alatt készítette el a művet, a Guiness Rekordok Könyve szerint egészen pontosan 11 nap alatt végzett vele. Az alkotás viszont rengeteg pénzt emésztett fel: Williams kétmillió naira-t, azaz több mint 800 ezer forintot áldozott a parókájára.

Ezer hajcsomó, 12 doboz hajlakk, 35 tubus ragasztó és 6250 hajcsat is kellett hozzá.

"Ez a siker az egyik legjobb dolog, ami valaha történt velem. Még mindig nem tudom elhinni"

- áradozott a nőm aki azt is elismerte, kimerült. Nyolc éve készít parókákat, de ez a feladat így is nagy kihívás volt a számára. Hetente 50-300 parókát készít általában.

Ami még nagy fejtörést okozott: taláni egy olyan helyet ahol a hihetetlen méretű parókát be is lehet mutatni és pontosan lemérni. A Guinness World Records szerint több futópályán is szerencsét próbált - míg végül a Lagos és Abeokuta közötti autópályaszakasz  lett a hivatalos mérések helyszíne.

Címlapfotó: X/GWR

24 óra