32 éve tánchimnusz lett a dala az egész világon: ma senki nem ismeri fel ezt az 54 éves nőt

Szépségkirálynőként indult a karrierje tizenéves korában, de nagyon hamar meghódította a világot a dalaival is. Leginkább az elsővel.

1969. szeptemberében született az Ohio állambeli Daytonban, és nagyon hamar felhívta magára a figyelmet. Tizenévesen még a szépsége miatt csodálta őt mindenki az iskolában, igaz, már akkor kiderült, nem akármilyen hanggal áldotta meg az élet őt. Kilenc éves korától az Arzonia-i Phoenixben éltek, hatodikos korában kezdett el a templomi kórusban énekelni, majd színdarabokban játszani. Helyi karaoke-versenyek, tehetségkutatók állandó résztvevője volt, miközben megtanult zongorázni is.

Fotó: Instagram

Érettségi után egyetemre ment, atletizálni kezdett és benevezett egy szépségversenyre. 1989-ben Miss Black Arizona címet nyert. A karrierjét mégsem modellként építette tovább, ugyanis már az iskolapadban elkezdett dalszövegeket írni unalmában. Így született meg egy kémia órán annak a dalnak a szövege, ami alig egy évvel később világhírűvé tette a gyönyörű lányt. Nem túlzás: a szám nem csak a toplistákat tarolta le, a fiatal énekesnő több szerzeményét is magával rántotta. És bár azóta is aktív a pályája, ilyen jó számot azóta sem sikerült összehoznia.

Megvan, ki lehet ő? Ha nem, súgunk: "Végre" (1991)!

Lapozz a megfejtésért!

24 óra