Frissítették a riasztást: szokatlan dolog miatt adták ki 6 vármegyére

Egy hidegfront érte el hazánkat éjszaka az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint, Hat vármegyére riasztást is kiadtak.

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon - kezdi friss előrejelzésében az OMSZ a honlapján, majd hozzáteszik: emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. "Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: Met.hu

Az OMSZ a szerdai veszélyjelzésében ugyanakkor szintén leírja: egy hidegfront érkezett az éjszaka folyamán, "melynek hatására az északnyugati irányú szelet a déli órákig a Dunántúlon nagy területen erős, elsősorban a Dunántúli-középhegység és a Balaton környezetében viharos (~60-80 km/h, hegycsúcsokon esetleg >85 km/h) lökések is kísérhetik." Hozzáteszik: a déli órákra veszít erejéből a légmozgás. 

6 vármegyére viszont a széllökések miatt adtak ki riasztást:

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra