Hazavitte a taxisofőr a gyerekeket: amikor az apa megtudta, honnan jött, elállt a lélegzete

"Ez hihetetlen. Ha ezt elmondanám nekik a kocsmában, azt hinnék, hogy csak viccelek, és túl sokat ittam" - ezt mondja az apa a történtek kapcsán.

480 kilométerről ment taxi Adam Paynter három gyerekéért az iskolába, hogy hazavigye őket - erről az édesapa nyilatkozott az Essex Live című műsornak a héten. A Cornwallben élő apa elmondta, hogy a gyerekeit az önkormányzat által finanszírozott kisbusz szokta szállítani, azonban ez a szolgáltatás hirtelen megszűnt. Azóta egy ideje taxikkal oldják meg az iskolások szállítását, így fordult most elő, hogy csak ilyen távol találtak sofőrt az aznapi fuvarra.

Az apa elmondása szeritn az essex-i taxisofőr egy olcsó motelben szállt meg, maj felveszi a gyerekeket és elviszi őket iskolába, aztán pénteken délután megy vissza Essex-be. Azaz egész héten a három gyerek miatt lakik egy hotelben. "Kíváncsi vagy, mit fog csinálni a nap többi tíz órájában. El tudod képzelni?" - tette fel a költői kérdését az apa az interjúban. Az önkormányzat hallani sem akar a közpénzek elherdálásáról. Bár a történteket megerősítették, de - mint mondják - csak átmeneti intézkedésről van szó.

"Az iskolai szállítás iránti igény egyre nő, és eddig nem volt elég taxitársaság, hogy ezt az igényt kielégítse" - áll a tanács közleményében. Majd hozzáteszik: új cég alakult, és már toborozzák a sofőröket, így a gond rövidesen megszűnhet.

Címlapfotó: 123rf.com/illusztráció

 

24 óra