Rendezvényszervezőként ezekkel a képességekkel érdemes rendelkezned

Sokakat azt tart vissza attól, hogy jelentkezzenek egy rendezvényszervezői állásra, hogy nincs hozzá megfelelő végzettségük. Nos, ezúttal szeretnénk megnyugtatni mindenkit: ebben a munkakörben nem előírás az, hogy rendelkezz a megfelelő papírral. Sokkal fontosabbak a képességek! (X)

Persze nem azt mondjuk, hogy mindenféle előzetes tudás nélkül vágj bele az álláskeresésbe e területen, érdemes elvégezni egy olyan gyakorlatorientált online tanfolyamot, mint amilyet a MOE Rendezvényakadémia is rendszeresen indít. De az ott oktatók véleménye is az, hogy a megfelelő képességek hiányában nem biztos, hogy élvezni fogod a rendezvényszervező szakma kihívásait. Nézzük, mihez kell értenie egy jó rendezvényszervezőnek!

  1. Jó problémamegoldó képesség és rugalmasság

Kezdjük azokkal a képességekkel, amelyeket nem tanítanak az iskolában. Ezek a következők: határozottság, jó problémamegoldó képesség, döntésképesség, türelem, kitartás, rugalmasság. Ezek a készségek nem velünk születettek, tehát bárki képes megszerezni és fejleszteni őket, ehhez azonban az kell, hogy minél több helyzetben gyakorolj.

Ezért javasolják azt a tapasztalt rendezvényszervezők, hogy ha ebben a szakmában szeretnél elhelyezkedni, akkor minél előbb kezdj el önkénteskedni, diákmunkát vállalni fesztiválokon, rendezvényeken.

Az éles szituációkban tesztelheted a képességeidet, meglátod, miben kell még fejlődnöd. Ahogy egyre rutinosabb leszel, a tárgyalás, a problémamegoldás is egyre könnyebben megy majd, sőt a türelmed is nagyobb lesz. Megtanulsz rugalmasan állni a dolgokhoz, tudod, mikor min kell változtatni a siker érdekében.

  1. Angol nyelvismeret és jogosítvány

A rendezvényeken sok emberrel kell együtt dolgoznod, így nemcsak magyarul, hanem más nyelven is meg kell tanulnod hatékonyan kommunikálni. Leginkább az angolra lesz szükséged. Akár külföldi vendégek fogadására kerül sor, akár a fellépők érkeznek más országból, jó, ha van egy közös nyelv, amelyen megértitek egymást.

Ugyanígy a jogosítvány és a vezetési tapasztalat megléte is elkerülhetetlen, hiszen sokszor éjszakába nyúlóan kell dolgozni, amikor már tömegközlekedéssel bajos hazamenni.

Legyél céltudatos: szerezd meg minél előbb a vezetési engedélyt, és gyakorolj. Akár sofőrszolgálatot is vállalhatsz nagyobb partikon, így is beláthatsz a kulisszák mögé a rendezvényszervezés során.

  1. Számítógépes ismeretek

Ma már szinte mindenki ért a számítástechnikához, de nem mindegy, milyen színvonalon dolgozol: tudsz például prezentációt készíteni? Össze tudsz dobni egy frappáns önéletrajzot? Gondot okozna-e egy szórólap megtervezése?

Ha úgy érzed, ezekben is jó vagy, akkor bátran vágj neki az álláskeresésnek a rendezvényszervezés területén. Kellő gyakorlattal bátran pályázhatsz.

Szerezd meg az elméleti tudást is: a MOE Rendezvényakadémia képzésein tanúsítványt is adnak a sikeresen vizsgázóknak, így az sem hozhat hátrányba a többi jelentkezővel szemben, hogy nincs megfelelő papírod a képességeidről.

 

24 óra