Szuperhold: 3 csillagjegynek csodálatos dolgokat hoz augusztus 31-én

Augusztusban már másodszor lesz telihold és ismét úgynevezett szuperhold. De vajon hogyan hat ránk és mely csillagjegyek profitálnak belőle a leginkább?

Teliholddal kezdődött és teliholddal ér véget. Ráadásul az augusztus 1-ihez hasonlóan a 31-i telihold is szuperhold lesz - ami miatt a szokásosnál nagyobbnak és fényesebbnek tűnik majd az égen. Ennek oka, hogy a Hold jelenleg különösen közel van a Földhöz. Mivel a bolygónk körüli pályája elliptikus, a két égitest közötti távolság változik. Ez a legkisebb távolságnál körülbelül 356 ezer kilométertől a legnagyobb távolságnál körülbelül 406 ezer kilométerig terjed. Augusztus 31-én alig 357 ezer kilométerre lesz majd tőlünk.

Egy átlagos teliholdhoz képest a szuperhold körülbelül 15 százalékkal fényesebb és 7 százalékkal nagyobbnak tűnik. De 30 %-kal jobban megvilágítja az éjszakai égboltot és 14 %-kal tűnik nagyobbnak mint amikor a Földtől a legmesszebb van. Ráadásul a mostani szuperhold "kék hold" is lesz. Mivel a holdtölte 29,5 naponta fordul elő, így akadnak évek, amikor nem 12, hanem 13 telihold van. Hogy megkülönböztessék ezt a "plusz holdat" a többitől, körülbelül 400 éve kék holdnak nevezték el.

A csütörtöki égi jelenség különös dolgokat tartogat néhány csillagjegy számára!

Íme a 3 csillagjegy, akinek különös dolgokat hoz a Szuperhold
  • Szuperhold csillagjegy horoszkóp
  • Szuperhold csillagjegy horoszkóp
  • Szuperhold csillagjegy horoszkóp

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra