18
Felnőtteknek szóló tartalom!
Nem múltam el 18 éves

A hálószobában is fontos a tudatosság: erre figyeljetek, hogy még szebb legyen az együttlét

A legtöbb ember korábban már megtapasztalta, hogy egy teljesen egyszerű szituáció esetén is mennyire fontos a gondolkodás, hiszen ez nagyban befolyásolja a helyzet kimenetelét. Nem mindegy, hogyan látjuk magunkat, mennyire vagyunk jelen, ami természetesen igaz a párkapcsolatra, az együttlétekre, magára az élvezetekre. Más kérdés, hogy ezt mennyire tudjuk befolyásolni, mennyire tudunk hatni a gondolatainkra. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy tényleg minden fejben dől-e el. (x)

A tudat mindent befolyásol

Léteznek olyan szexuális segédeszközök a Szeresdmagad.hu-nál, valamint krémek, szerek, esetleg síkosítók, amikkel garantáltan növelni lehet az orgazmust. Ezektől a kellékektől az élvezet sokkal jobbak, de azért itt meg kell említeni, hogy a csúcsra jutást legjobban a tudatunk befolyásolja. Ez főként a hölgyeknél igaz, azonban egyre gyakoribb, hogy a férfiakra is nagy hatást gyakorolnak a negatív gondolatok. Fontos tehát, hogy ott legyünk fejben, hogy képesek legyünk kapcsolódni, ki tudjuk élvezni az együttlét minden pillanatát. 

Aki nem tud kellően ellazulni és folyamatosan negatív gondolatok cikáznak a fejében szex közben, ott biztosan számítani lehet a rossz hatásokra. A tudattal befolyásolhatjuk azt, hogy mennyire vagyunk képesek összpontosítani, hiszen ha ez megy, akkor nagyobb eséllyel lesz részünk nagyobb és intenzívebb orgazmusban. Az agyunk ugyanis felismeri a testi reakciókat, amikből aztán mintát képez, de erőltetni semmit sem szabad. Ha nem megy, akkor várjunk és gondoljuk át, mi a probléma. 

Mi a teendő ebben az esetben?

Amikor valaki a partnerrel töltött idő alatt csak arra tud koncentrálni, hogy biztosan elmenjen, beteljesítse a vágyait, akkor valószínű, hogy sokkal nehezebb menet lesz, mint amire számított. Ahelyett tehát, hogy erőltetnénk az egészet és meg akarnánk felelni a másiknak és persze magunknak, gondoljuk át a helyzetet. A legjobb, ha arra gondolunk, ami éppen aktuálisan történik, így könnyebben kiélvezhetjük a perceket, hiszen könnyebben megy az ellazulás, nincs stressz és aggodalom. 

ellazulás szex közben segédeszközök

A szex mindig többet jelent egy orgazmusnál. Hozzátartoznak az érintések, a mozdulatok, a pillanatok, valamint az egymásra figyelés és a kellemes ölelések. Bárki érezheti magát jól akkor is, ha végül nem következik be a csúcsra jutás, hiszen sok minden mást megkapott cserébe. Ezzel levehetjük magunkról a terhet. Ha sikerül beleélnünk magunkat a helyzetbe, akkor sokkal nagyobb eséllyel jutunk el a célig. 

Legyünk tudatosak

Bár kevesen gondolnák, de a mindfulness és a jóga sokat segíthet abban, hogy egy időre kizárjuk a kellemetlen és nem oda tartozó gondolatokat. Ezeknek köszönhetően sokkal könnyebben tudunk az élményekre és a másikra koncentrálni. Felszabadul a test és a lélek, fókuszáltak leszünk, át tudjuk érezni az érintéseket, így könnyebben kapcsolódunk a másikhoz. 

A sport és a testmozgás ráadásul nagy hatással lehet az állóképességre is, amire a szexben nagy szükség van. Nem árt tehát napi szinten időt szánni egy kis mozgásra, ami a lelkünknek is jót tesz. 

24 óra