Nem sokkal ezután a fotó után meghalt a 7 éves kisfiú - Nem tudta, mit tesz

A hüvelykujjával mutatja, minden rendben, önfeledten mosolyog a mészkupacba derékig beásva. Belehalt a játéknak tűnő kalandba.

Egy 7 éves kisfiú hunyt el, mert a szüleinek fogalma sem volt, mkit tesznek. Arthur Bitencourt egy nagy kupac mészbe ásta be magát, az apja meg boldogan fényképezte le. Hiszen ő sem tudta, hogy a por belélegzése halálos lehet. És pontosan ez történt a kis Arthurral. Miután fulladni kezdett, az apja azonnal a kórház felé indult vele. De a fiú útközben meghalt - gyakorlatilag percekkel a fotója elkészítése után.

Nagybátyja, Romaldo Bitencourt augusztus 4-én osztotta meg a képet a Facebookon. "Az emlékeim rólad mindig a legjobbak lesznek" - írta egy nappal Arthur halála után. Az is kiderült, a családjának nem volt fogalma erről a veszélyről, őket a rendőrség ki fogja hallgatni a Jornal Correio című lap szerint. Azt is vizsgálni fogják, milyen meszet tárolt a család a birtokán. 

A meszet általában műtrágyaként vagy építőanyagként használják. A mezőgazdasági dolgozók azonban kesztyűt, maszkot és védőszemüveget viselnek, amikor mésszel dolgoznak. A munkások az építkezéseken pedig rendkívül óvatosan bánnak vele. Ha valakinek mész kerül a tüdejébe, azonnal kórházba kell mennie, mert mesterséges lélegeztetésre is szüksége lehet.

Címlapfotó: Facebook/RonaldoBitencourt

24 óra