110 km/h-s szélroham, diónyi jég, felhőszakadás: vörös riasztást is jöhet délután

Bár az ország több részén is zivatarokra ébredhettünk, napközben is várhatóak zivatarok, sőt felhőszakadás is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) már jelezte vörös riasztás is lehet belőle.

Az OMSZ friss előrejelzése szerint délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása. "Szombaton a  legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 35 fok között valószínű, kelet, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 17 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet" - írják a honlapjukon. Éjszaka és hajnalban is voltak zivatarok, eső, ezek többsége azonban észak felé elhagyta a Kárpát-medencét. "Azonban a déli órákig is előfordulhat még kisebb számban zivatartevékenység" - olvasható a met.hu-n.

Fotó: Met.hu

"Délutántól, késő délutántól a Dunától keletre egyre nagyobb területen alakulhatnak ki - délről észak, északkelet felé haladó - zivatarok, heves zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek az esti órákban. A zivatarokat viharos széllökés (jellemzően 60-90 km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (ált. 20-50 mm) kísérheti" - írja a veszélyjelzések alatt az OMSZ.

Zivatarok miatt pedig narancs- és citromsárga riasztást is kiadtak.

Fotó: Met.hu

Sőt, akár 110 km/h-s szélrohamok és diónyi jég is eshet  mutatjuk, mely területeken!

.Lapozz a folytatásért!

24 óra