A Yale professzora állítja: ha helyesen válaszolsz erre a 3 kérdésre, intelligens vagy

Mikor mondhatjuk valakire, hogy intelligens? Nos, a Yale egyetem professzora ennek akar jutána árni - egy egyszerű, három kérdésből álló teszttel.

Az intelligencia meghatározására különböző, igen összetett módszerek léteznek - például az IQ-t, azaz az intelligenciahányadost felmérő és kiszámító tesztek. De van egy egyszerűbb módzser is, amit a Yale professzora, Shane Frederick fejlesztett ki. A "Kognitív reflexiós teszt" szerint mindössze három kérdéssel meg lehet határozni, mennyire okos valaki. Neked vajon sikerül elsőre megválaszolni ezeket a kérdéseket?

Íme a 3 kérdés, amire válaszolnod kell:

1. Egy ütő és egy labda együtt 1,10 dollárba került. Az ütő egy dollárral többe kerül, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?

2. Ha öt gép öt perc alatt öt terméket állít elő. Akkor mennyi időbe telik 100 gépnek 100 termék előállítása?

3. Tavirózsák nőnek egy tóban. Naponta duplázódik meg a számuk. 48 nap alatt lepik el az egész tavat. Mennyi időbe telik, amíg a tavirózsák a tó felét borítják be?

Elsőre úgy tűnik, hogy a válaszok ezekre a kérdésekre nyilvánvalóak: tíz cent, 100 perc és 24 nap. De valójában egyik sem helyes! Elmagyarázzuk, miért!

Kattints a helyes válaszokért!

24 óra