70 km/h-s szél, jég, zivatarok - 7 vármegyére adtak ki riasztást

Borús, felhős reggelre ébredünk, a Dunántúl délnyugati részén akár csapadékra is ébredhettünk. Az Országos Meteorológai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint lesznek vármegyék, ahol rosszabbra fordulhat a helyzet.

"A délelőtt folyamán megszűnik az eső, illetve északnyugat felől határozottan felszakad a felhőzet és a nap további részében általában gomolyfelhős, napos idő várható néhol futó záporral. Az északkeleti harmadban azonban a gomolyfelhők jobban összeállhatnak, és ott záporok, zivatarok is nagyobb eséllyel pattanhatnak ki" - írja az OMSZ a honlapján. Hozzáteszik: az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében akár viharos lökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: Met.hu

Hét vármegyére ugyanakkor riasztást adta ki a szerdán hajnalban frissítették bejegyzésük szerint. "Ma az északkeleti, keleti területeken válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyekhez átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h, egy-egy helyen 70 km/h fölötti), kisméretű jég és intenzív csapadékhullás társulhat" - írja a mert.hu.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra