Évekre rácsok mögé kerülhet a 27 éves Szandi is: egy budaörsi parkolóban fogták el Istvánnal együtt - Videó

Három hete a XVI. kerületi otthonában találtak holtak egy 80 éves férfit. A rendőrség egy budaörsi parkolóban fogta el a fiatal lányt és középkorú férfit. Többek között emberöléssel gyanúsítják őket.

A TWN.hu úgy tudja, egy ideig egy fiatal nő neve merült fel a gyilkossággal kapcsolatban, idővel aztán kiderült, más lehet a tettes. Emlékezetes: 2023. május 28-án délután holtan találtak egy 80 éves férfit Budapesten, a XVI. kerületi otthonában. A rendőrség egyértelművé teszi: az idős ember halálát bántalmazás okozta. "A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást" - írják.

Fotó: Police.hu

A police.hu-n megjelent friss közleményből az is kiderül most: az életvédelmi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket: a 27 éves Sz. Alexandrát és az 52 éves C. Istvánt. "A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi 2023. május 26-án késő este ment be az idős ember házába, ahol olyan súlyosan bántalmazták az áldozatot, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe" - írják, majd hozzáteszik: a lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról.

A feltételezett elkövetőket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége június 20-án délután egy budaörsi parkolóban fogta el.

C. Istvánt és Sz. Alexandrát a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésével is gyanúsítják. Mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapfotó: Youtube/PoliceHungary

24 óra