Friss bejegyzés jelent meg éjszaka Suhajda Szilárd oldalán - erre kérnek mindekit

Napok óta nincs hír a Mount Everesten rekedt magyar hegymászóról. Oldalán éjszaka egy friss bejegyzés jelent meg.

Egy profi serpákból álló mentőcsapat állítólag már úton van hozzá, legalábbis arra, ahol utoljára látni vélték. Suhajda Szilárdot az úgynevezett Hillary-lépcső alatt, alig 50 méterrel a Mount Everest csúcsa alatt látták hegymászók. Tegnap indult el a háromfős csapat, hogy megmentse a bajba került magyar hegymászót. Miközben már gyakoratilag az egész ország Szilárdért imádkozik. Közösségi oldalához folyamatosan csatlakoznak ezrek, hogy elsőkézből kapják majd a híreket a magyar hegymászóval kapcsolatban. Mára virradóra egy új bejegyzés jelent meg.

"Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket"

- kezdődik a bejegyzés, majd folytatják:

Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták.

Abban biztosak lehettek, hogy a hazai háttércsapatnál aligha várja valaki jobban a híreket. Amint pontos információk állnak rendelkezésünkre a mentés kimenetelét illetően, akkor azt itt közzétesszük. Előfordulhat hogy ez 12, de akár 24 óra is lehet" - közölték a hegymászó oldalán.

"A hazai háttércsapat május 25-én reggel értesült róla, hogy Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta" - derült ki a hegymászó oldalán megjelent korábbi bejegyzésből.

Címlapfotó: Faceook/SuhajdaSzilardClimber

24 óra