80 km/h-s széllökések, jégeső, felhőszakadás - frissítették a riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden hajnalban frissítette az előrejelzését: gyakorlatilag az egész országot elmoshatja ma az eső. Jéggel, széllel érkeznek a viharok.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. "Napközben helyenként, késő délutántól már több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 17, 23 fok között valószínű. 

Ugyanakkor felhőszakadás miatt 13 vármegyére adtak ki riasztást:

Fotó: met.hu

Északnyugat felöl növekszik majd meg délutántól a zivatarok kialakulásának a veszélye. "A zivatarok előbb északnyugatot érik el, majd fokozatosan a középső, és a keleti országrészre is átterjedhetnek.

A legerősebb cellákat viharos (~70 km/h, főként az északi területeken ~80 km/h) széllökés, jégeső (1-2 cm jégátmérő) és intenzív csapadékhullás (15-20 mm) kísérheti.

A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg" - írja a met.hu. 

Az egész országra riasztást adtak ki a zivatarok miatt:

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra