Szél, apró szemű jég - erre a 7 vármegyére adtak ki riasztást mára

Három vármegyére zivatarok, ötre eső miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

A TWN.hu információi szerint a déli, délnyugati megyékben alakulhatnak ki záporok, zivatarok pénteken. "Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Ismét sokfelé kísérik élénk, helyenként erős széllökések a keleti, délkeleti szelet" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet.

Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Fotó: Met.hu

Az OMSZ ugyanakkor elsőfokú figyelmeztetést is kiadott péntekre: 5 vármegyére eső, 4-re zivatarok miatt. "Péntek délig a Bakony térségében illetve az ország középső sávjában helyenként 20-25 mm körüli csapadék is összegyűlhet" - írják. 

Fotó: Met.hu

A met.hu-n megjelent veszélyjelzés arra is kitér, hol várhatóak zivatarok a hét utolsó napján. "Napközben a Dunántúl déli, délnyugati területen lesznek kedvezőbbek a feltételek zivatartevékenységhez. A zivatarokat szélerősödés, apró szemű jég, és intenzív csapadékhullás kísérheti (ált. 20-25 mm körül, lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hirtelen lezúdulhat)" - írják. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra