Borzalom: szüléskor szakították le a baba fejét az orvosok - majd visszavarrták - Fotók

A kislány édesanyja állítja, az orvosok a tragédia után visszavarrták a baba fejét.

Raniilly Coelho Santos és Victor da Silva jogi lépésre szánták el magukat. Ők azok a szülők, akik tragikus körülmények között veszítették el a kislányukat május 1-én a Belo Horizontéban található Hospital das Clinicas kórházban. Az anya azt állítja, kislánya, Emanuelly még élt, amikor megindult a szülés, amikor a világra jött, már nem. A nő most azt állítja, varratok voltak a babán, amikor ő felébredt az altatlásból. Az édesanyja volt az ágyánál.

"Felébredtem, és azt kérdezte: "Ébren vagy, anya? Búcsúzzunk el a kislányodtól!" - emlékezett anyja szavaira a nő és állítása szerint ő is látta unokája nyakán a varratokat. "Édesanyám látta az egész procedúrát" - mondta az interjúban az anya. Elmondása szerint a nagymama megpróbálta a ruhát levenni a piciről, az orvosok pedig megpróbálták megakadályozni. De látta, hogy a nyaka össze volt varrva, és tele volt foltokkal. 

Raniilly hét hónapos terhes volt, amikor megindult a szülés. A babánál korábban tüdőproblémát diagnosztizáltak, így korábban is volt kockázata, hogy nem éli túl a műtétet. A szülők azonban ragaszkodnak hozzá, hogy még élt, amikor leszakították a fejét. "Elkezdték húzni a baba fejét a kezükkel, és mondták a feleségemnek, hogy nyomjon, de már nem volt ereje" - emlékezett az apa, akit ezt követően hirtelen átöleltek páran és kitessékelték.

Korábbi hírek szerint a kórház munkatársai felajánlották, hogy kifizetik a temetés költségeit, ha a szülők nem küldik el a baba holttestét egy másik intézetbe, hogy újabb vizsgálatoknak vessék alá. 

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráió

24 óra